green parel

 
 

 

انجنیر فرديانا طبیب زاده

با سفر بهارى ديجيتل خود روانه شهر زيبا ومزرعه هاى گلبار دلنشين وتماشاى كشور شاهي هالند شد وبه انتخاب گلى پر رنگ بانوى فرهيخته كشور انجنير فرديانا طبيب زاده كه سالهاست انجا اقامت دارد پرداخت 

وى بر علاوه اينكه شخصيت فعال و متصدى بخش زن وجامعه در مجله بانو است بانوى كه در غربت دور از رنج وطن و وطندار نمانده واحساس عاليش وى را به بلند كردن صداى حق وعدالت از دريچه هاى اجتماعى و فرهنگى واداشت چشم ديد هاى جنك و بدبختى هاى هموطنان را در قالب داستان و نوشته ها در اورد ،  انگشتانش توانا است كه درد ها وشادى ها جامعه ما را در قالب نقاشى ظريفانه به ترسيم كشيده و اثرى دلنشين مى افريند

ميخواهم كوتاه وى را به معرفى بگيرم .

 انجنیر فرديانا طبیب زاده 1342 خورشيدی  در یک خانواده منور در کابل چشم به جهان گشود .پدر وی  سال های بيشماری رامنحيث كارمند ومديرعمومی در بانک مرکزی افغانستان در خدمت ميهن و مردم خويش بوده است.

مادرش مدت بیشتر از 30 سال منحیث معلم وسر معلم در مکاتب مختلف در شهر کابل ایفای وظیفه نموده است.

 فردیانا آموزش های نخست  دوره ابتدایی را در مکتب حاذقه هروی بعدأ  نظر به محل بود باش درمکاتب دیگر به پایان رسانیده  و دوره متوسطه را در لیسه عالی عایشه درانی در سال 1360 (خورشیدی) به اتمام رسانده است . 

  در سال 1365 (خورشیدی) تحصیلات  عالی خویش را در رشتهء ساختمانی تعميرات از دانشکده انجنیری ننگرهار در پولیتخنیک کابل به پایان رسانیده . 

بعد از فراغت، در انستیتوت مرکزی  طرح و ديزاين (پما ) در شهر کابل به حیث انجنیر ديزاينر و طراح ساختمان شامل كار گرديد و مدتی را در انستیتوت مرکزی پما ایفای وظیفه نموده است .

 وی در سال 1365 (خورشیدی) با انجنیر سید امین الله ، زنده گی مشترک را آغاز وثمرهء ازدواج شان 3 پسر ویک دختر می باشد

 در سال 1989 (عيسوی ) بنابرحوادث و ناگزيری اوضاع بغرنج و پيچيدهء ميهن زمينه يی مهاجرت اجباری را برای اين خانواده  مهيا ساخت  و او با خانواده اش در شهر پشاور پاكستان مسكن گزين شد .

 در سال  1997عيسوی همراه با خانواده اش در كشور شاهی هالند پناهنده شدند و صفحهء ديگری از دفتر حوادث و روزگار برويش باز گرديد . به موازات مشكلات امور پناهنده گی او به فراگيری زبان هالندي همت گماشت ودر سال 2001عیسوی سند فراغت زبان هالندی را بدست آورد. 

 در سال 2001 عیسوی شامل  کورس های آموزش مسلک « کمک های اجتماعی » گردید ، بعد از فراغت مدت چند سال با اطفال معیوب منحیث معلم رهنما ایفاء وظیفه نمود .

  گرایش به سرودن ، افسانه ونگاره پردازی در وی با درد مهاجرت عجین گردید .

 فردیانا يکی از مبتکران نقاشی در رشته " تصور ها وپندار ها" بوده که با رنگ واتو چند اثر ایجاد کرد که مورد توجه علاقه مندان هنرقرار گرفت  وحال بیشتر ازرنگ های روغنی وآبی در کار های نقاشی اش استفاده می کند. با اشتراک در جمع بهترین نقاشان هالند در نمايشگاهی که درسال 2015 از جانب اتحاديهء انجمنهای افغانها درهالند تدوير يافته بود حايز" اوارد" فرهنگی نقاشی گرديد.

واثار نقاشی اش بیشتر از نوشته هایش الهام می گیرد ، با سروده ها وقصه های که می نویسد آمیزش وهمصدایی پیدا می کند ..خوشبختانه در این مدت کم  بیشتر مورد  توجه ونوازش هنر دوستان وانجمن های فرهنگی قرار گرفته ،

فردیانا تا حال چندین لوح تقدیر و تقدیر نامه  از مراجع مختلف فرهنگی وادبی بدست آورده  است .

او بر علاوه ی نقاشی ، مطالعه آثار ادبي ، ورزش و گوش دادن به موسيقي ناب وآرام، را در محراق توجه خویش قرار داده است ..

براى اين بانو فرهيخته فرهنگى موفقيت بيشتر ارزو دارم و اينك نمونه از اثار وى