green parel

 
 

 آیا حجاب یک دیدگاه اسلامی است ؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید،



یا اینکه با  جعل ودروغ  بالای دین مقدس اسلام تحمیل شده است .
اگر به نصوص دینی اسلام مراجعه کنیم و به مساله لباس و حجاب در تاریخ اسلام بنگریم در می یابیم که آنچه که امروز در جهان اسلام به نام لباس  سیاه و سراپا پوشیده  اسلامی مطرح شده است ، یک جعل و دروغ تاریخی و یک فریب بیش نیست و آنچه را که طالبان به نام لباس و حجاب اسلامی مطرح می سازند ، هم یک فریب و دروغ ناسوده و ناسنجیده ای بیش نیست .
بنگرید به این  اسناد تاریخی :
مطابق گفتاورد تاریخ نویسان عرب دختران عرب وقتی به سن بلوغ می رسیدند به دارالندوه  که توسط قصی بن کلاب ساخته شده بود می رفتند ودر آن جا پارچه ای را که با خود برده بودند درع می ساختند ( درع یک لباس یا پیراهن ابتدایی و نادوخته بود و برای زنان بالغ ویژه شده بود )(۱) ( تاریخ العرب قبل از اسلام ج ۵ ص ۴۷) . آن را بر تن می کردند  ودر واقع از برهنگی دوران پیش از بلوغ به گونه رسمی خارج می شدند . 
ابن هشام این رسم را چنین بیان می دارد:
(( و ما تدرع جاریه اذا بلغت ان تدرع من … قریش الی فی داره ( دار قصاب بن کلاب  دارالندوه)  یشق علیها  فیها درعها ثم تدرعه ثم ینطلق  بها الی اهلها …) 
برگردان :  نو بالغان که فاقد پیراهن بودند  ، تا دوران بلوغ به دارالندوه  می رفتند و لباس ویژه را که با آنها تنها عورت های شان پنهان می شد می پوشیدند.
پرسش اینجاست که ایا در میان قریش پیش از دوره بلوغ دوشیزه گان عورت شان پنهان نبود.
پیداست که برخی ها در هوای گرم وسوزان نیمه برهنه بودند و آنهای که پولدار بودند ، لباس بسیار مختصر و کوتاه که تنها عورت های شان پنهان می شد ، می پوشیدند .
این رسم در دوران پیامبر اسلام نیز ادامه داشت .
نویسنده کتاب ادامه می دهد:
چون لباس نادوخته را هنگام بازی های کودکانه می پوشیدند ، دست وپا گیر بود و اغلب در گرما این لباس ها را نیز نمی پوشیدند.
جواد علی به نقل از کتاب  تاریخ العرب قبل از اسلام می نوسید:
تهیه لباس برای اعراب کمتر مقدور بود  به همین دلیل نوبالغان  تنهاعورت های شان را می پوشانیدند ، بقیه تمام بدن شان برهنه بود.
از همینرو بود که در دوران پیامبر اسلام نماز خواندن با این لباس های که تنها عورت بانوان و مردان با آنها پنهان  بود مطرح شد؟ پیامبر اسلام این حکم را داد که با اینگونه لباس ها نماز خواندن روا است ، یعنی  شرط آن پوشانیدن عورت های مردان و زنان بود و نه چیز دیگری ، یعنی ران ها و شانه ها و روی و سر همه برهنه بودند و تنها عورت ها پنهان بود.
این مساله با گسترش اسلام به ویژه در سده یا قرن نخست اسلام  مطرح شد ، فقه های اسلام بحث های جالبی در اینمورد نمودند  ودر فرجام  به این فرایند رسیدند : حد اکثر مقداری که در اثر پارگی و شگافها ی لباس از ( عین العوره ) و از سایر قسمت ها ی حساس زنان  پیدا بودنش بلا اشکال باشد را اعلام کردند  دراین راستا  دستور حضرت نعمان بن ثابت یعنی امام ابوحنیفه را قاضی ابو یوسف  نمایان بودن نیمی از ران ، شکم ودیگر جاهای حساس زنان را موجب باطل بودن نماز شان نمی پنداشت (۲) ( مسند احمد ج ۴ ص ۳۵۸  صحیح مسلم بشرح نوری  ج۷ ص ۱۰۲  ) .
پس در سده نخست  اسلام نه تنها که حجاب امروزی  مروج نبود ، که زنانن نیمه عریان نیز نماز می گزاردند و نماز آن ها درست بود.
بنگریم این تغییر و این حجاب چگونه در اسلام امروزی پدیدار شد:
پس از تسلط انگلیس در هند از اینکه زنان هندی در مبارزه به آزادی خواهی اغلب  نسبت به مردان برازنده تر بودند ، سیاستمداران انگلیس با استفاده از مکتب دیوبندی ( دین اسلام انگلیسی) به خاطر راندن بانوان به خانه چادری و دولاق را توسط جاسوسان خود مروج ساخت و با استفاده ازآیه ۵۹ سوره احزاب (۴) که چنین است: ( یا ایها النبی قل لازواجک و بناتیک و نسآء المومنین یدونین علیهن من جلبیبهن ذالک ان یعرفن  فلا یوذن و کان الله غفورآ رحیمآ.)).
برگردان : ای پیامبر بگو به بانوانت و دخترانت و بانوان  مومنان تا بگذارند بالای شان جلابین ) یعنی نشانه ای که که مانند جامنک بقه باشد ، یعنی چادر شفاف به خاطر شناسایی)  این به خاطر آنست که تا  شناخته شوند که این ها بانوان پیامبر و بانوان مومنان آنوقت هستند.  پس اذیت شان نکنید  و خداوند بخشاینده و مهربان است.)) بانوان هندوستانی مسلمان را در خانه ها زندانی ساختند.
انگلیس ها بدون اینکه با بخش های گوناگون آیه تماس بگیرند ، تنها  چادری و دولاق را که باید سراپای بانوان مسللمان پنهان باشد و در خانه مقید شوند را مطرح کردند ، در همانسال ها این گزینه کارگر افتاد و در فرایند ، بانوان مسلمان که اغلب صاحبان قدرت در شعر و فن موسیقی و سازماندهی بودند ، ( مانند بانوان امروز افغانستان که در مبارزه نسبت به مردان برازنده تر به خاطر حقوقو شان می رزمند)  در خانه ها رانده شدند و این مساله موجب شد تادوره استعمار  انکلیس ها در هند از ۱۸۵۸ترسایی  تا ۱۹۴۷ ترسایی  برای مدت ۸۹ سال  ادامه یابد.
باردیگر این تفکر توسط محمد بن عبد الوهاب   وتوطیه  سیاستمداران انگلیس در اسلام تداوم بخشیده شد و با این اندیشه توانستند تا اسلام را تضعیف بسازند و یک نیروی فعال انسانی را از اسلام به گوشه برانند.
 
ایدون دریافتیم که  این دیدگاه لباس و حجاب اسلامی که با فریب و جعل در جهان اسلام و به ویژه از سوی طالبان در افغانستان مطرح شده است ، یک دیدگاه غیر اسلامی و استعماری انگلیسی است که جهان اسلام را به  عقب گرایی و نابودی می کشاند و موجب می شود ، تا کشور های اسلامی برای همیشه برده فکری غرب باقی بمانند و  تا آنها بتوانند منابع طبیعی و فکری شان را به غارت ببرند.


چون در قران  زنان و مردان همگون مخاطب شده اند و تمام هدایات برای زنان و مردان یکسان اند ،پس به هر زن و مرد مسلمان واجب است تا با این اندیشه استعماری( گویا حجاب اسلامی) مبارزه نماید و دین و انسانیت  خود را از شر این پدیده شوم غیر انسانی نجات بدهند.


پایان


منابع و ماحذ:
 
۱- تاریخ العرب قبل الاسلام  الکاتب علی جواد  مکان النشر  بغداد  الناشر مطبعه التفیض تاریخ النشر  ۱۹۵۱  جلد ۵ الصفحه ۴۷ .
۲- مسند احمد ج۴ ص ۳۵۸ .
۳- صحیح مسلم بشرح النوری جلد ۷ ص ۱۰۲
۴- آیه ۵۹ سوره احزاب القران الکریم ( برگردان نویسنده ).
۵ - از برگه پرسمان دانشگاهیان  جستار  استعمار انگلیس در هند تاریخ نشر ۹ جوزای ۱۴۰۱