green parel

 
 

چالش های موجود جوانان


فرحت زيبا يوسفزى


  ازچالش هاى موجود جوانان داخل كشور بخوانيد ! 
براي آينده برتر جوانان و بهبود كشور، فرزندان تانرا بدون فرق قايل شدن اجازه دهيد تحصيل كنند!

حركت جوانان در اجتماع، مشكلات شان و نو آوري هايشان!

١) نقش جوانان در همه عرصه ها تعيين كننده و سازنده بوده است. نقش جوانان در سده اخير اگر مورد پژوهش و ارزيابي قرار دهم، بخوبي مي توانيم پي ببريم كه جوانان كشور ما در اين سده پسين چه نقش و سازندگي داشته اند. تفاوت هاي زيادي به ميان آورده اند با تلاش هاي شبانه روزي شان با وجودي چقدر مشكلات  و بدون زمينه هاي كه بايد برايشان مساعد ميبود. خودشان را از بدبختي ها نجات داده اند! اين جاي ترديد نيست كه ميان ديدگاه جوانان و كهن سالان، ولو كهن سالان داراي دانش و معرفت تضاد هايي وجود دارد از اينجاست كه بروز تضاد ها ميان نسل جوان و نسل پيشين امريست طبيعي و بديهي. اما در پيوند با اين كه جامعه چقدر آماده پذيرش ديدگاه هاي جوانان است بر مي گردد به درجه آگاهي اجتماعي جوانان از سنت و فرهنگ حاكم بر جامعه. هر قدر جوانان آگاهي و درك منطقي از سنت و فرهنگ جامعه داشته باشند و روانشناسي و جامعه شناسي جامعه خود را خوبتر درك كنند، در كار پياده نمودن خواستها و انديشه هايشان موفق خواهند بود و هر قدر دچار فقر فرهنگي و جامعه شناسي جامعه خود باشند؛ به همان اندازه در جهت برآورده ساختن خواست هايشان دچار مشكل خواهند بود. جوانان گردانندگان چرخ اداره فرداي كشور اند. جوانان سازندگان راستيين يك جامعه بوده و هيچ كس نمي تواند منكر خلاقيت آنان گردد. ما تجارب ارزشمندي از گذشتگان خود داريم كه با وجود نظرات سازنده و نيك شان كه همه در جهت آزادي و رفاه عمومي ملي بوده و هيچ نيتي جز خدمتگزاري نداشتند؛ جوانان نيز از فرهنگ و تجارب غني آنان به گونه درست استفاده كنيد! اين سي سال جنگ بهترين عاملي بيداري سياسي براي تمام مردم افغانستان بوده است.
جوانان اگر بخواهند يا نخواهند اين قدر كشمكش ها و مشكلات حسي كنجكاوي را براي آنها فرآهم مي سازد و آنان با حسي كنجكاوي و هوشياري كه دارند از خودشان بارها مي پرسند چه عوامل باعث تخريش در هر عرصه شده است و چرا بارها اين سرزمين خسته براي دشمنان ميدان جنگ مي شود و بعداً مي پردازند به تعمق و راه هاي حل آن همه مشكلات. تفاوت ميان نسل جديد و گذشته در اين است كه به اندازه حال در گذشته زمينه هاي چون: تدريس، رسانه هاي ديداري، نوشتاري، شنيداري از قبيل تلويزيون، انترنيت و سايت هاي مختلف ديگر، اخبار ها و مجلات، مطالعات كتاب هاي معلوماتي و سياسي و فراگيري علم در بخش هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي.

٢) مشكلات جوانان اينست كه با وجود خلاقيت ها و استعداد هاي كه دارند در جستجوي استفاده آن در راه هاي كه مي خواهند است؛ اما نه زمينه برايشان مساعد است و نه حق ايجاد زمينه را دارند و ناگزير دلسرد مي شوند و به راه هاي غلط دعوت مي گردند، عامل فرار جوانان از افغانستان به خارج نيز چنين بوده است كه ارزش آنان در اينجا بسيار كم بوده، در حالي كه آنان ميراث داران قهرمانان اين كشور اند، حد اقل كسي درك نمي كند كه جوانان نقش سازنده و با ارزش دارند و سرمايه گرانبهاي يك ملت اند. آنان هميشه تلاش ورزيدند؛ اما تا آنان از سوي دولت حمايه درست نشوند به نتيجه نخواهند رسيد؛ كه معلومدار هيچ همكاري با آنان صورت نگرفته و همين باعث عقب ماني كشور گرديده. چرا استعداد ها در نظر گرفته. نمي شود و هميشه در كرسي هاي دولت واسطه و فساد اداري كه مشهور ترين آن رشوه است جريان دارد.
آناني كه ثروتمند نيستند و از لحاظ اقتصادي در وضع بدتر قرار دارند، وضعيت دولت بي كفايت باعث خودكشي آنان ميشود كه يكي از چشم ديد هايم اينست كه پسري با درجه عالي ماستري از كشور هندوستان فارغ التحصيل دنبال وظيفه بود؛ اما چون واسطه نداشت و قصد رشوه دادن نداشت تمام اسناد هاي تحصيلي خود را به آتش كشيد؛ همين طور هزاران دشواري هاي ديگر و برخورد نادرست با جوانان صورت مي گيرد. 
چگونه به اين وضعيت ناراحت نگرديم؛ دولت هميشه از آنان در دفاع از كشور استفاده مي كنند، بعد آن كه در جنگ ها يكي از اعضاي بدن شان را از دست مي دهند ناگزير ديگر به كار شان ادامه داده نمي توانند، در اين حالت حكومت مكلف است تمام ضروريات شان را بر آورده سازد و تداوي آنان را بشكل درست نمايند؛ اما نخير حتي يكبار هم از احوال آنان پرسيده نمي شود، ما چه كنيم آن عيادت هاي نمايشي را كه از سوي پرنده هاي تلويزيون نشر مي گردد تا خود شان را خوب جلوه دهند.
افسوس صد افسوس....