green parel

 
   

زرغونه ولى به كمك انترنت 

 ياد بود از شهادت فرخنده ملكزاد

 

 

دوسال از شهادت فرخنده توسط تعدادى از مردان خشمگين كابل مى گزرد ، 

ايا با شهادت فرخنده طلسم ظلم وستم و خشونت عليه زنان از كشور دامن برچيد ؟ 

نخير ...!! 

بلكه خشونت عليه زنان در موجوديت حكومت وحدت ملى به اوج خود رسيده است سنگسار كردن زنان ، كوش وبينى بريدن  و قعطع كردن اعضاى بدن زنان توسط شوهران شان و يا قتل هاى ناموسى توسط عده اى  از مردان كه روز تا روز در كشور دامن گسترده هموار نموده و زنان را بيشتر از بيش نا توان تر ساخته و مى سازد

با وجود تلاش هاى نهاد هاى مدنى زنان در داخل و خارج از كشور وضع زنان در روز تا روز وخيم تر مى شود

زنان و نخبه گان فعال حقوق زن در در سراسر جهان نگرانى خود را نسبت به چالش هاى موجود كشور وبخصوص تاثيرات منفى ان بالاى زنان ابراز ميدارند

عوامل عمده ان عدم تامين  و تطبيق قوانين براى حقوق مساوى زنان در كشور ، عدم تامين  عدالت اجتماعى و صلح وثبات و همكارى دولت با نيرو هاى تنگ نظر وافراطيون پنداشته مى شود كه دولتمردان بخاطر ارامى مردم و تامين صلح بسيار ضعيف و نا توان عمل كرده و بنظر مى رسند كه ديگر بايد از مسوليت بزرگ كنار بروند

مردم ما كه منتظر يك حركت عمومى و خود جوشى ملت استند  كه بايد سازمان ها و نيرو هاى مترقى در اين بخش فعال شوند تا زنان و ملت و كشور را از اين خندق و دوره اى سياه تاريخ نجات دهند در غير ان به فرخنده ها و رخشانه ها افزود خواهد شد .

وكشور به نابودى كشانده مى شود .

اينك در مورد قتل فرخنده و ياد بود از اين روز ننگين وتاريخ سياه واشفته زنان كشور را از اينروز به خوانش مى گيريم

 

فرخنده ملکزاده

درگذشت ۲۸ حوت ۱۳۹۳

۱۹ مارس ۲۰۱۵

ده افغانان کابل، مسجد شاه دو شمشیره

آرامگاه گورستان ۵۰۰ فامیلی کابل

 

فرخنده ملکزاده دختر ۲۷ سالهٔ افغان، از اهالی کابل که به اتهام سوزاندن قرآن در مسجد شاه دو شمشیره در تاریخ ۲۸ حوت  ۱۳۹۳ در پی حمله صدها تن از مردان خشمگین کشته و سپس جسدش در بستر خشک دریای کابل سوزانده شد.

وى كه ساعت ۳ بعد از ظهر روز پنج شنبه ۲۸ حوت، ملای مسجد موسوم به شاه دو شمشیره، در مرکز کابل، فریاد زد که یک زن قرآن را آتش زده است. پس از آن مردان خشمگین از چهار گوشه مسجد به داخل مسجد شتافته و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

 

فیلم‌های منتشر شده از لحظات حمله به فرخنده ملکزاده نشان می‌دهد که فرخنده بارها به کسانی که او را کتک می‌زنند گوشزد کرده است که وی قرآن را نسوزانده، اما مردان خشمگین بدون توجه به ادعای او به ضرب و شتم فرخنده می‌پردازند.

 

تصاویر نشان می‌دهد که لحظه به لحظه به شمار جمعیت خشمگین افزوده می‌شود و مردان زیادی با سنگ، چوب و اشیای پیرامونشان به فرخنده حمله می‌کنند.

 

یکی از فیلم‌های گرفته شد نشان می‌دهد که پلیس برای پراکنده ساختن مردم اقدام به شلیک هوایی کرده است، مردم از صحنه پراکنده می‌شوند اما در فیلم‌ها مشخص نیست که مردم چگونه دوباره به سمت او یورش آورده و چرا پلیس اینبار مداخله نکرده است.

 

عکس‌ها و فیلم‌ها منتشر شده نشان می‌دهند که فرخنده درحالیکه سرش شکسته و صورتش خون‌آلود است، از مردم کمک می‌خواهد اما او دقایقی بعد به علت شدت جراحات جانش را از دست می‌دهد.

مردان خشمگین به رهبری یک پسر جوان به نام اجمل لطف «عرب» پس از کشته شدن فرخنده ملکزاده، با خودرو از روی جسد او رد می‌شوند و پس از دقایقی جسد او را در بستر خشک رودخانه کابل به آتش می‌کشند. تصاویر همچنان نشان می‌دهد که مردان خشمگین لباس‌های خود را برای شعله‌ور شدن هر چه بیشتر آتش روی جسد فرخنده می‌اندازند. پلیس و آتش‌نشانی سپس جسد فرخنده را از محل حادثه انتقال می‌دهند. پلیس تا حال چندین تن را به این اتهام دستگیر نموده و هنوز هم در صدد دستگیری رهبری کننده این قضیه، اجمل لطیف عرب هستند. او بعد از قتل از صحنه فرار کرده است. در پی قتل این دختر اعتراضات زیادی در فضای مجازی افغانستان شکل گرفت. فرخنده سه روز بعد در حالی که تعدادی از زنان تابوت او را بر دوش داشتند به خاک سپرده شد

در کابل، هرات، بلخ و چند شهر بزرگ افغانستان معترضین با برپایی تجمعات اعتراضی و راه‌پیمایی خواستار مجازات عاملان قتل او شدند......

«فرخنده» در داخل و خارج از افغانستان، به‌عنوان نماد مظلومیت زنان افغانی شناخته شد و هشتگ «من فرخنده هستم» در فیس‌بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی به عنوان شعار اعتراضی مردم صدها بار منتشر شد.

پلیس کابل با گذشت سه روز از حادثه‌ای که منجر به قتل فرخنده شد، نتایج تحقیقات و بررسی‌های ابتدایی‌اش را منتشر کرد. وزیر داخله افغانستان نورالحق علومی اعلام کرد که هیچ اثری از آتش زدن قرآن در محل حادثه پیدا نشده، بلکه ادعای دروغین یک ملای «تعویذنویس»، منجر به احساساتی شدن مردمی شده است که در پیرامون مسجد شاه دو شمشیره حضور داشتند.

وزیر داخله افغانستان اعلان کرد که فرخنده کاملاً بی‌گناه بوده، اما در صورت ارتکاب جرم نیز باید توسط پلیس دستگیر و به وسیله مراجع قانونی مجازات می‌شد نه توسط مردم. وزارت حج و افغانستان نیز تأکید کرد که فرخنده مرتکب هیچ جرمی نشده است.

مردان كه آن روز فرخنده را بی عفت و سیه روی کردند، اکنون خود در انظار جهانیان سیه روی و بی آبرو گشته اند و در چنگال عدالت گرفتار آمده اند. اکنون فرخنده می رود که به نماد عدالت خواهی زن افغان تبدیل گردد. مرگ فجیع اش از او قهرمانی ساخته که همه زنان افغان می توانند ظلم و ستم هر روزه ای را که بر آنان می رود در چهره معصوم او ببینند. فرخنده قربانی مثلث شومی شد که حاصل اجتماع ملایان طماع و متعصب، اوباش جاهل و پلیس فاسد است. مثلثی که تاکنون قربانیان زیادی در جامعه افغانستان گرفته است. اما فرخنده، برخلاف خیل انبوه دیگر قربانیان این مثلث، شانس این را یافت که «دیده» شود. روزی که او به دعانویس کنار «مسجد شاه دوشمشیر» مراجعه کرد هرگز گمان نمی برد، مرگ دردناکش سرآغاز جنبشی عظیم در سراسر افغانستان گردد. بازخوانی این روایت دردناک نشان می دهد که او چگونه بدون اینکه گناهی مرتکب شده باشد قربانی این مثلث شوم فساد گردید.

و سوال اينجاست كه تا حال معلومات روشن دولت در مورد قضيه فرحنده تا بخال بدست نيست